Skøytegruppa Tynset IF

 

Østlendingen

Flytter for å bli god
 

 

FLYTTER PÅ SEG: Tynsetingen Even Johansen har flyttet til Hamar for å bli en bedre skøyteløper. Nå satser han på å nå landslaget innen fem år. Her fra et løp på Fylken. Foto: Anders Bronken
 

 

Even Johansen fra Tynset er en av landets mest lovende skøyteløpere. Nå har 17-åringen forlatt hjembygda til fordel for skøytehovedstaden Hamar. Målet er å nå landslaget innen fem år.

Even Johansen har gjort kometkarriere på sine klappskøyter. For tre år siden var Johansen hobbyhockeyspiller. Han ble fristet til å snøre på seg klappskøytene og prøve seg på 100 meter.
- Fra den 100 meteren har det gått slag i slag fram til der jeg er nå, sier skøytekometen.
Han har allerede rukket å bli Landsmester og han har deltatt to ganger i Viking Race, som er et uoffisielt VM for juniorer. Det går av stabelen i Heerenveen i mars måned hvert år.
Nå har han Hamar IL og Mjøsteam som plattform for ytterligere satsing.

På Hamar går Johansen på idrettslinja på Hamar Katedralskole, som han skal fullføre over fire år.
- Jeg har maksimalt 27 timer i uka og 21 på det minste. Dette gjør at jeg får trent midt på dagen og på kveldene, sier han.
Han går for Hamar IL, og trener med regionlaget Mjøsteam. Akkurat nå er de inne i en rolig periode før det braker løs med intensiv og hard istrening i Vikingskipet om en knapp uke.
- Vi trente hardt da sommerisen lå i Vikingskipet. Foruten istrening blir det mye styrke og sykling, forklarer Johansen.
At han har moren sin på Hamar gjorde valget om å flytte lettere. Trygghet er viktig for å stimulere sportslige resultater.

Skøytegruppa på Tynset er stolte over å ha en løper som er villig til å satse igjen, og som kan nå dit noen av Tynsets storløpere har vært før.
- På Hamar ligger mulighetene og ressursene til rette for han, det er kort reise til god is og han har et godt sosialt nettverk, sier Knut Norman Mælen, leder i TIF Skøytegruppe.
Mælen håper at det Even Johansen har prestert og nå har gjort, kan være en inspirasjon for de yngre i klubben.
- Vi i klubben ønsker Even lykke til og kommer til å bidra så godt vi kan. Det er godt å se at noen tør å satse, sier Mælen.
For det mangler ikke på ambisjoner hos unge Johansen, og han har allerede gjort seg bemerket. 5. mars i år satte han kretsrekord på 1000 meter med tiden 1.19.48
- Det skal jeg slå i år, mener den lovende løperen.
- I fjor nådde jeg målene jeg satte meg, det var å bli Landsmester og å gå Viking Race. Nå skal jeg forbedre meg i Norgescup, sier Mjøsteam-løperen.
- Hvilke langsiktige ambisjoner har du?
- Målet er å være på landslaget innen 4-5 år, sier Even Johansen optimistisk og offensivt.

 
 

Skøytegruppa-Tynset